Happy Birthday to Youu...................

Selamat Hari Lahir!! Selamat Hari Jadi!! Happy Birthday!!
comelll!!  >-<
Hye kamu....=)
Kebanyakan orang mengharap ucapan-ucapan sebegini bila tiba besday dowang..u guys pun ke? kenapa ek??
To celebrate the day you was born, to show how grateful we are coz youre born in this world, to show that i remember the important day in your life....so many reason...yeah it's great when others wishing us...
tapi, sedih ke bila others tak ingat birthday u guys? Berapa penting ucapan sebegini bagi korang?? kenapa perlu sedih, kenapa perlu kecil hati? Selalu sangat tengok kat tv n movies bilamana si A ni rasa sgt2 sedih dan marah sebab kwn baik dy si B xwish besday dy sebab lupa tarikh lahir dia...aku pun pelik.....

Personally, bagi aku memang bagus bila dpt smbut besday...dgn begitu kita dpt refresh balik rasa kesyukuran sebab dilahirkn kedunia, ingat pengorbanan mak yang beranakkan kita, ayah yang susah payah besarkn kita, ingat tanggungjawab kita, ingat ape benda je dosa yang kita pernah buat selama bertahun-tahun kita hidup, ingat sape2 je insan2 yang bersama kita menjalani suka-duka kt bumi Allah ni...yang buat kita mampu bertahan dan buat hidup kita ade macam-macam warna dan corak...and so on.....memang banyak kelebihan hari jadi ni....dan yang paling penting......mengingatkan kita betapa kita makin dekat dgn kematian....=)

Tapi patut ke kita mengharapkan hadiah or ucapan besday dari orang?? ok birthday wish memang masih patut...tapi hadiah......? Ntahla...Kalau aku sendiri, aku xkisah pun if orang xwish happy birthday or bagi hdiah besday...xkecik ati pun bila family or friends xigt bday aku....well, bukan keje dowang nk igt bday owg lain je....remembering ur own birthday is what really matters...birthday is about self-reflection...kita sendiri yang kena bersyukur kita ada kat dunia ni...so, aku rasa kita yang kena bagi hdiah kt orang2 yang sygkn kita...sbb tmankn kita jalani hidup ni and jaga kita dgn baik. Come on la....ni birthday kita....it is not about what you get, but WHAT YOU GIVE...give something to cheer others....at least doakn diorang...trust me, seeing people u love happy is more precious instead of seeing them struggling to make you happy.

thats all for today..

p/s: love my friends and family sooooo damn much <3

Reply to this post

Post a Comment

Sila komen dengan berhemah. Terima Kasih. =)