| 2 comments

Cuti Semester II: Episod 1#

Assalamualaikum n selamat sejahtera n salam ramadhan n selamat bercuti (kpd kebanyakan student IPTA)..

11 Jun 2012
merupakan hari utk exam paper intro aku untuk semester 2 11/12..paper last! and menandakan tamatlah segala peperiksaan sem tersebut….which means, that’s it! that’s what I've done for these whole semester…baik atau buruk keputusan aku serahkan bulat kepada Allah and of course, aku redha dengan apa yang bakal terjadi..

16 Jun 2012
Pertama kali aku berpeluang main Paintball! At first, rasa sangat exited..hehe..tapi bila dah nak lawan tu tiba-tiba neves gegila plak..hehe..dalam tournament tu, all girls dalam satu team (team aku le tu)..team-team yang lain semuanya lelaki-lelaki atas umur 20tahun…haha…and dengan tak disangka-sangka team kitorang yang paling banyak mencederakan lawan tanpa mendapat cedera teruk..gahahaha..*gelak jahat* Yeah, memang kami tak menang tapi yang penting kami kalah bermaruah..=)

012

21-23 Jun 2012
Aku dengan rela hati menyertai kursus kawad kaki SISPA bertempat di ALPHA Bangi. Latihan yang aku lalui memang perit jugak..tapi aku bersyukur sebab aku dapat belajar ‘ilmu’ yang kita takkan dapat dengan belajar dikuliah…KERJASAMA BERPASUKAN dan DISIPLIN. Sejak kecil aku benci kawad kaki *I admit it..tapi suprisingly, i started to fall in love with it. Bak kata orang, tak kenal maka tak cinta *wekk..cliche +_+V.. Dengan kawad kita belajar untuk percaya diri sendiri..dan rakan sepasukan kita..dalam kawad, sebelum kita nak buat salah..kita akan fikir dulu apa kesan perbuatan kita pada orang lain..n rasa perlu bertanggungjawab akan lahir tanpa kita sedar..*sebab bila sorang buat salah, ramai-ramai kena denda =P.

041
045

2 Julai 2012
Bermulanya latihan pusat untuk Karnival MASUM 2012. Aku masuk acara pingpong.. So, start je latihan..pagi petang siang malam aku menghadap bola, bet, meja and net pingpong..haha..best la..sebab aku sangat suka pingpong.. Aku belajar banyak teknik and tricks baru..importantly, aku belajar main guna bet ‘pimple’.. Tak taw apa tu bet pimple? This is it! *Fairuz tu nama coach kami yer..=)

IMG_4853

Cun kan bet ni?? Hehe…First time guna memang agak macam nak nangis..stress and sedih..sebab semua skill yang aku biasa buat terus kelaut bila aku pukul guna bet ni..tapi bila dah belajar………
"Ooooo…macam tu..simple je rupanya.."…hoho..tapi tak de la simple sangat jugak..kena practice banyak3…baru boleh main dengan proper..dan aku rasa, tempoh 10 hari yang aku ada tu memang sangat tak cukup..fizikal dan mental aku belum boleh sesuaikan diri lagi dengan ‘si pimple ni’.

14-15 Julai 2012
Hari pertandingan. First aku lawan UUM..and the next day lawan UM.. Mereka not bad at all..*of course la, wakil uni kan!* Dan aku kalah di kedua-dua game..agak sedih..tapi bila aku fikir-fikir balik…IT’S IT ABSOLUTELY OKAY..sebab this is my first time wakil-wakil macam ni…and on that first time pulak aku kena main guna ‘pimple’…mungkin belum rezeki aku lagi untuk menang..yela, aku berlatih pun sepuluh hari jeee…Allah tu Maha Adil..maybe pihak lawan aku tu berlatih dah 10 bulan..so, obviously they deserve it more. That is why, untuk next tournament aku berazam untuk tak nak kalah lagi!!! Aku nak berlatih guna pimple awal-awal sem lagi…=)
InsyaAllah..kalau tak menang pun, aku boleh berpuas hati dengan kekalahan aku..Cause I've done the best that i can.
To be continued…..